Odun ve/veya kömür yakmanın sağladığı yüksek ısı, özellikle kışı oldukça sert ve soğuk geçen bölgelerde halen pek çok kişinin öncelikli tercihidir. İster tek bir dairenin, müstakil bir evin ya da dükkanın, isterse bir apartmanın yada çok katlı bir evin ısıtması olsun, şartlara en uygun katı yakıtlı kazanın seçilip doğru şekilde döşenmiş bir tesisatla kullanıldığında maksimum verimle güzel bir ısıtma sağlanmış olur. Katı yakıtlı kazanlar genel olarak kömürlü kazan olarak anılmaktadır. Bu kazanların otomatik yüklemeli, diğer bir adıyla stokerli olanlarında fındık kömür ebatlarındaki her türlü katı yakıt (kömür, pirina, ceviz kabuğu, kozalak v.b.) yakılabilirken, elle yüklemeli olanlarında katı yakıtın küçük boyutta olması gerekmez. Hem kömür hem de odun rahatlıkla yakılabilir.

Stokerli kazanlar yanlarında bulunan haznelerinde bir miktar kömür stoklanabilmesi sayesinde kazanın çok sık beslenmesi gerekmez. Bu açıdan daha az iş daha fazla kullanım rahatlığı sağlarlar. Stokerli kazanlarda stok haznesine benzer belirli bir ebattan küçük boyda katı yakıt kullanılması gerekir. Örneğin yaklaşık 2cm çapında olan fındık kömür gibi. Bu sayede stoker kısmındaki katı yakıt parçaları herhangi bir tıkanma/takılma olmadan kazana sorunsuz olarak aktarılır ve problem yaşanmaz.

Elle yüklemeli kalorifer kazanlarının en büyük avantajı yakıt olarak hem odun hem de kömür kullanabilmeleridir. Dezavantajları ise kazanın içindeki odun veya kömür azaldıkça sürekli beslenmesi, alev sönerse tekrar elle tutuşturulması gerekir.


    Formu Doldurun Biz Sizi Arayalım!